Website laten maken, waar op letten?

Webshop maken

Een website laten maken is natuurlijk ontzettend handig en belangrijk voor je bedrijf. Tegenwoordig heeft iedereen, tot de kleinste zzp’er toe, een eigen website. Het is wel belangrijk dat het design, de functionaliteiten en de inhoud klopt. Laat je een website maken door een webbouwer, lees dan in dit blog de belangrijkste drie pijlers waar je op moet letten.

Prijs- en kwaliteitverhouding

Voor zowel de kleine als de grote budgets zijn webbouwers te vinden. Maar leveren zij wel de kwaliteit die je nodig hebt? Allereerst is het goed om je eigen budget te bepalen. Op basis daarvan kan je beginnen met je zoektocht en laten veel webbouwers al een vanaf prijs zien. Let op dat er in de meeste gevallen altijd kosten bijkomen. Om te achterhalen of de webbouwer kwaliteit levert kan je op het volgende letten:

  • Heeft diegene een eigen website met goede content? Dan is de kans groter dat hij voor jou ook een prachtige website kan maken.
  • Hoe ziet diegene zijn/haar portfolio eruit? Hebben zij een portfolio met kwalitatieve website? Dan kunnen ze waarschijnlijk ook voor jou een goede website maken.
Website bouwen

All-in-one

Bij een website komt veel kijken. Content, domeinnaam, hosting, logo, website zoekmachine optimalisatie, etc. Wie doet wat? Sommige webbouwers kunnen ook content voor je schrijven, hosting beheren en logo ontwerpen. Erg handig, maar let wel op dat dit van goede kwaliteit is. Je kunt ook verschillende bedrijven inschakelen met zijn eigen specialisme. Voor de kleinere budgets kan je het prima bij één bedrijf laten doen voor een mooie prijs.

Afspraken

Het belangrijkste van een samenwerkingsverband met een webbouwer zijn de afspraken natuurlijk. Zorg dat alle afspraken van tevoren duidelijk zijn voor beide partijen en het beste is om dit ook op papier te zetten. Zo kan je altijd bij onverschilligheid verwijzen naar de afspraken.