Raspberry Pi 4 8GB RAM

Raspberry Pi 4B

Las je de titel en dacht je; “Huh, de Raspberry Pi komt toch altijd met 1GB RAM”? Dat klopt! Vroeger wel in ieder geval. Inmiddels heeft de Raspberry Pi foundation een aantal nieuwe modellen uitgebracht met veel meer werkgeheugen. In dit artikel lees je alles over de Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM.

Waarom is RAM belangrijk?

Veel mensen beschouwen geheugen, of RAM (Random Access Memory), als het belangrijkste aspect van een computer. Terecht, want RAM heeft veel te maken met de snelheid en algemene prestaties van je computer en als het op geheugen aankomt, is meer nooit een slechte zaak. Een Raspberry Pi is ook een computer, RAM speelt dan ook een zeer belangrijke rol.

RAM is in wezen de kern van je computer. Het kan net zo belangrijk worden gevonden als de processor of harde schijf. Met de juiste hoeveelheid RAM op jouw Raspberry Pi worden de prestaties en de mogelijkheid om verschillende soorten software te ondersteunen geoptimaliseerd.

De algehele prestaties van de Raspberry Pi wordt bepaald door hoe goed de CPU en RAM samenwerken. Hoe meer RAM de CPU heeft, des te gemakkelijker wordt het werk, wat een snellere computer mogelijk maakt. Als je niet beschikt over een voldoende hoeveelheid werkgeheugen dan heeft je CPU heeft te veel werk. Dit gaat ten koste van de prestatie.

Raspberry Pi 4B

Raspberry Pi 4 model B

Het is bij de Raspberry Pi 4 model B voor het eerst mogelijk om meer dan 1GB RAM te kiezen. Sterker nog de 1GB versie van dit board wordt inmiddels niet eens meer geproduceerd. Er zijn nu drie opties. De 2GB RAM versie, de 4GB RAM versie en de 8GB RAM versie. De laatste biedt 8X zoveel werkgeheugen dan zijn voorganger, de Raspberry Pi 3B+. Ter referentie, er zijn nog steeds laptops verkrijgbaar met 4GB RAM. Je kunt de Raspberry Pi 4 8GB dus echt gebruiken als desktop computer.

Gebruik het als desktop computer!

Dankzij de aanzienlijke verbeteringen in processorsnelheid, gegevensdoorvoer en grafische verwerking zijn de mogelijkheden met de Raspberry Pi veel uitgebreider. Hoewel het indrukwekkend is dat je een volledig Linux-besturingssysteem kunt draaien op een apparaat van €40, gebruikten veel mensen gewoon hun Raspberry Pi om Scratch of Python IDLE aan de gang te krijgen. Of om de domotica in huis te regelen. De meeste mensen sloegen de grafische kant helemaal over en gebruikten kleinere modellen, zoals Raspberry Pi Zero, voor projecten die voorheen onder Arduino en andere microcontrollers vielen.

Raspberry Pi-desktopervaring Raspberry Pi 4 was anders. Het is veelzeggend dat de Raspberry Pi Foundation een nieuwe alles-in-één kit heeft uitgebracht en deze de Desktop Kit heeft genoemd. Voor de eerste keer echt in de geschiedenis van Raspberry Pi, werd het nieuwe model als krachtig genoeg beschouwd om als een dagelijkse computer te worden gebruikt zonder enig compromis. Uitdaging aanvaard. We vroegen PJ Evans om een ​​week lang een Raspberry Pi 4 als zijn enige machine te gebruiken. Hier is wat er is gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *