Je eigen website maken doe je op deze manier!

Wilt u bijvoorbeeld uw eigen website voor uw bedrijf maken, omdat u producten wilt verkopen of een blog wilt onderhouden, maar geen verstand heeft van codering? U kunt meerdere methoden gebruiken om uw eigen website te maken. In dit artikel zal ik enkele van de meest gebruikte methoden voor je uitlichten.

Een wordpress website

WordPress was vroeger puur ontworpen voor degenen die een blog wilden starten zonder codering te kennen. Maar tegenwoordig is WordPress zo wijdverbreid dat je er alles mee kunt doen! WordPress is een CMS-systeem. U kunt het CMS-systeem gebruiken om de website te beheren. WordPress wordt standaard geleverd met veel gratis thema’s, deze thema’s kunt u kiezen om het uiterlijk van uw website te bepalen. Voor eenvoudige blogs kunnen deze gratis thema’s met enkele kleine aanpassingen voldoende zijn. De meeste mensen kiezen er echter voor om geavanceerde thema’s te downloaden. Meestal moet u echter een paar tientjes betalen voor dergelijke geavanceerde thema’s, en binnen het thema heeft u meestal veel opties om uw website te personaliseren. Veel van dergelijke aanpassingen kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt zonder html of css te kennen, maar meestal is enige basiskennis van codering vereist! Daarom, als u ervoor kiest om WordPress te gaan gebruiken raad ik u ten zeerste aan om een basis cursus html te doen.

Gebruik shopify bij een een webshop

Overweeg je om je eigen online winkel op te zetten? In dit geval wordt aanbevolen dat u Shopify gebruikt. Shopify is een CMS-systeem dat speciaal is ontworpen voor online winkels. U hebt bijvoorbeeld niet per se kennis van codering in HTML nodig om Shopify te gebruiken. Als u naast Shopify uw eigen online winkel wilt maken, kunt u ook WordPress gebruiken. De webwinkelomgeving van WordPress heet WooCommerce.

Klik hier voor meer cursussen die je verder kunnen helpen!

Geef een reactie