Elektronica projecten maken dankzij een Raspberry PI

Raspberry Pi is een platform waar je mee kunt leren coderen. Hier hoef je absoluut geen ervaring mee te hebben, want er zijn projecten voor beginners waar je mee kunt starten. Mocht je al wel wat meer ervaring hebben, zijn er ook grotere en ingewikkeldere projecten te vinden. Het is een minicomputer met oneindig veel mogelijkheden. Meer informatie hierover vind je op de website van SOS Solutions. Hier vind je ook alles om je projecten zo goed mogelijk te laten verlopen, met betrouwbare spullen en kopersbescherming. Zo ben je verzekerd voor alles wat er mee zou kunnen gebeuren. 

Welke projecten zou je allemaal kunnen maken?

Er zijn veel verschillende elektronische projecten die je kan maken met Raspberry Pi. Hieronder vallen zelfgemaakte programma’s, retro games die je kunt spelen en je kan er eventueel zelfs een deurbel mee maken die je interactief gebruikt. Mocht je dit liever niet willen doen, dan kan je er ook nog series en films op kijken.

Welke uitrusting zit er in een Raspberry Pi?

De Raspberry Pi heeft verschillende aansluitingen, waaronder een USB en een HDMI-aansluiting. Heb je een sneller netwerk, dan is er een RJ45 LAN-aansluiting beschikbaar. Maar niet alleen verschillende aansluitingen zijn mogelijk. Er zit namelijk ook een processor en een grafisch geheugen in de Raspberry Pi minicomputer. 

Raspberry PI online kopen?

Wil je een Raspberry PI online kopen, dan kan je op de website een aantal dingen vinden die je er nog voor kunt gebruiken. Je vind hier complete starter kits, verschillende voedingen voor de mini computer, maar ook zijn er uitbreidingen te vinden samen met leerzame boeken die je op weg kunnen helpen naar het maken van je eigen projecten. Mocht je veel meer ruimte nodig hebben dan dat er beschikbaar is op een Raspberry Pi, dan vind je op de website ook nog extra Flash drives en SD kaarten die ervoor zorgen dat je toch alles kunt uitvoeren en dat je niet gelimiteerd bent aan een bepaalde opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *