E-fulfilment een goede oplossing?

Veel webshops maken tegenwoordig gebruik van e-fulfilment. Dit houdt in dat ze een fulfilment bedrijf inschakelen om de logistieke processen achter de webshop te regelen. Twijfel jij als webshop eigenaar of je e-fulfilment moet gaan gebruiken? Dan ben je niet de enige. Veel ondernemers staan voor deze lastige keuze. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog vertellen we je meer over e-fulfilment. Wat houdt het precies in? Wat zijn de voordelen? En, waarom zou je het uitbesteden?

De definitie van e-fulfilment

Veel mensen vragen zich af wat e-fulfilment nou precies inhoudt. Fulfilment is een veelomvattende term. Maar simpel gezegd omvat het alle logistieke processen achter je webshop. Het biedt dus een oplossing voor je webshoplogistiek. Hierbij kun je denken aan: het verzenden en retourneren van pakketten, voorraadbeheer, orderpicking en het verwerken van bestellingen. Er zijn verschillende bedrijven, zoals mcs fulfilment waaraan je fulfilment kunt uitbesteden. Zij zijn hierin gespecialiseerd.

Wat levert e-fulfilment je op?

Oplossingen op maat

Wanneer je een fulfilment bedrijf inschakelt voor je webshoplogistiek, worden alle logistieke processen geoptimaliseerd. Het bedrijf is hierin natuurlijk gespecialiseerd, dus alle processen worden op maat gemaakt voor jouw webshop. Hierdoor zal de klantervaring verbeteren, want het wordt makkelijker om producten te bestellen. Bovendien komen producten sneller aan en kan er op flebile tijden besteld en bezorgd worden.

Meer mogelijkheden

Daarnaast kun je de klanten meer mogelijkheden bieden. Bestellingen kunnen ook na 10 uur in de avond verwerkt worden en je kan bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende ophaalpunten. Kijk op https://www.mcsfulfilment.com/nl/ voor nog meer mogelijkheden.

Nadelen e-fulfilment

Wanneer kun je fulfilment beter niet uitbesteden? Als je niet veel pakketten verstuurd, is het goedkoper om je logistiek zelf te regelen. Het kan zijn dat het de investering dan niet waard is. Daarnaast is het voor sommige ondernemers vervelend om geen controle meer te hebben over een bepaald  deel van je processen. Dit kan ook een reden zijn om niet te kiezen voor uitbesteding.