De kracht van ervaring bij het promoten van je merk

Elke vorm van reclame draagt bij aan de bekendheid van je merk, maar uiteraard is de ene vorm effectiever dan de andere vorm. Als je echt een vertrouwensband op wil bouwen met je publiek, zal een algemene commercial niet genoeg zijn. In dit geval kun je kiezen voor storytelling als marketingvorm. De hedendaagse markt is namelijk gebaseerd op de ervaring die mensen hebben bij bepaalde producten of diensten. En deze ervaring kun je direct creëren met behulp van storytelling. 

De kracht van storytelling

Als je iets zo effectief mogelijk wil overbrengen aan je publiek, moet je rekening houden met hoe het brein werkt. Het brein heeft een bepaalde structuur nodig om dingen te kunnen onthouden. Een goed verhaal met genoeg structuur kan dus wonderen verrichten. Een verhaal kan inspireren, onderwijzen, een band scheppen of je publiek uitdagen, het is maar net welk doel je voor ogen hebt. Het is hierbij belangrijk dat je de aandacht van je publiek weet te vangen en uiteraard weet vast te houden. Hiervoor kun je een storytelling software gebruiken. Je kunt zo alle informatie over je bedrijf en over je product op een interactieve manier presenteren aan je publiek. Hierbij is het visuele aspect heel belangrijk. Het brein kan afbeeldingen namelijk veel sneller opnemen dan taal. Met behulp van storytelling software kun je makkelijk zelf foto’s, video’s, animaties of zelfs virtual reality gebruiken in jouw verhaal. 

Toepassingen

Er zijn meer manieren waarop je zo’n digital storytelling software kunt gebruiken. In het online tijdperk waarin we nu leven zou een programma als Zoom een uitkomst kunnen bieden. Het liefst zou je je publiek natuurlijk in real life willen fascineren. In dit geval zou je kunnen kiezen voor een experience center. Dit is een fysieke ruimte die helemaal ingericht is om een verhaal te vertellen over jouw bedrijf, dienst of product. Alles om je heen in visueel en interactief. Een ervaring in deze ruimte zal het gevoel bepalen dat je publiek altijd zal hebben bij jouw bedrijf of product.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *