Als retailer meer uit je website halen dankzij Google!

Dit klinkt als een open deur intrappen maar Google is meer dan alleen een zoekmachine. Google wilt namelijk dat ook jij zoveel als mogelijk uit de zoekmachine en het internet weet te halen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze zelf ook meer omzet gaan genereren door bijvoorbeeld Google Ads. Maar om ervoor te zorgen dat jij als retailer nog meer omzet gaat behalen is er een nieuwe tool uitgebracht. Deze tool heet Google Grow My Store en is uiteraard uitgebracht door Google. Het meest fantastische nieuws dat je kan krijgen is dat je het geheel gratis kan gebruiken.

Hoe werkt deze tool?

Deze tool werkt als volgt: Je gaat naar de website van Grow My Store en voert daar de URL in van de websites die je wilt screenen. Vervolgens gaat de zoekmachine aan de hand van ongeveer 20 punten, erg belangrijke punten, kijken hoe goed je hiermee scoort. Je kan bijvoorbeeld denken aan de snelheid van het laden van je website, of je de prijzen laat zien, hoe transparant je bent, of je reviews gebruikt en nog veel meer!

Wat heb je hier aan?

Tja, ik hoor het je denken “en nu…?”. Nou, zodra Google klaar is met de scan krijg je een heel mooie rapport op de mail waarin precies staat wat jij beter kan, of eigenlijk moet doen, om ervoor te zorgen dat je beter gaat scoren. Jij wilt toch ook meer klanten uit het internet? Dan is het zeker aan te raden om deze punten op te volgen.

Grow My Store

Wil jij jouw winkel laten groeien? Ga dan aan de slag met deze tool en zorg ervoor dat je alle punten oppakt die je kan oppakken. Heb je hier geen tijd voor? Dan raden we je aan om te starten met een Digital Agency.