Alles wat je moet weten over Python

Ben je al bekend met de programmeertaal Python? Zo niet, dan is dit artikel bedoeld voor jou. Python is een programmeertaal die immens veel mogelijkheden biedt én makkelijk te leren is. Het is dus niet alleen een programmeertaal die geschikt is voor ervaren programmeurs, maar in tegenstelling tot sommige andere talen erg snel op te pakken is door beginners. Python wordt onder andere gebruikt voor het ontwikkelen van diverse webapplicaties en voor data science. Python leren door middel van een Python cursus kan dus veel voordelen opleveren in de toekomst.

Waar komt de taal vandaan?

De allereerste versie van Python is in 1991 gelanceerd door de programmeur Guido van Rossem. Python is ontwikkeld met de gedachte dat het een zo goed mogelijk leesbaar systeem moet zijn, open source moet zijn (gratis en toegankelijk voor iedereen) en om ‘alles’ mogelijk te maken.

Wat maakt Python zo populair?

Python is één van de populairste programmeertalen die er zijn. In tegenstelling tot andere talen biedt Python namelijk diverse voordelen. Hierbij moet je denken aan punten als:

  • Het is een relatief makkelijke programmeertaal die intuïtief te leren is. Een Python cursus wordt dus door veel mensen succesvol afgerond.
  • Het is ongeveer 3x zo compact als een script dat met behulp van de programmeertaal Java is geschreven.
  • Python is gratis voor iedereen te downloaden én te gebruiken.
  • Python biedt vele kant-en-klare oplossingen, genaamd Python functions. Hierdoor heb je gelijk toegang tot populaire functies die direct goed werken.

Gebruikt door vele grote bedrijven

Dat Python populair is, is wel af te leiden aan diverse bekende software die op basis hiervan ontwikkeld is. Denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven als Spotify, Uber en Instagram. Python maakt het mogelijk om tekst te verwerken, data aan te passen of zelfs wiskundige berekeningen op te lossen. Ontdek de vele mogelijkheden van Python en volg een Python cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *